Пусни това, което искаш, за да го получиш.

Повечето хора са чели или поне са чували за Закона на Привличането, който най-кратко може да бъде обяснен така: Човек привлича към себе си това, което излъчва или ако сме настроени позитивно и мислим позитивно ще привличаме в живота си обстоятелства и хора, които допринасят за нашето щастие и удовлетвореност и обратното ако сме негативни, притеснени, гневни и неудовлетворени в живота ни ще продължават да се редят неприятни събития, които отговарят на нашите отрицателни мисли, емоции и настройки.

Мнозина сигурно са скептични и не вярват, че нещата стоят точно така и че това са просто измислици на новата вълна писатели, които „продават надежда“ и забогатяват за сметка на вярващите, но ако сте от хората, които са опитвали някоя от техниките за култивиране на позитивизъм и повишаване на честота на вибрациите (или енергията), която излъчвате и сте били достатъчно наблюдателни ще знаете, че със сигурност  Законът на привличането работи.

Всъщност няма значение дали вярвате или не – Законът винаги работи. Но дори и тези, които са твърдо убедени, че могат да променят живота си и са постигали много неща благодарение на този Закон, понякога страдат и не могат да постигнат най-съкровените си желания. И независимо дали сте начинаещ в опитите да сътворите живота на мечтите си или вече имате някакъв опит, ето какво трябва да знаете:

В процеса на създаване има 3 стъпки: Визуализирай, Почувствай и ПУСНИ.

Хората обикновено се справят добре с визуализацията и дори със задачата да се чувсват добре мислейки за желаното, но третата стъпка се оказва доста трудна.

Така е, защото сме свикнали да вярваме, че ако човек положи повече усилия, ще получи по-бързо това, което иска (да си представя нещата не по 1 час на ден, а по 2-3 часа, непрестанно да мисли за целта, без да си оставя време за почивка и забавление). Другият проблем е, че имаме склонността постоянно да проверяваме резултатите, които очакваме.

Истината обаче е, че нещата, които искаме се появяват точно тогава, когато полагаме най-малко усилия или дори никакви, когато дори изобщо не очакваме, когато не насилваме нещата, а им позволяваме сами да се случат.

Ето какво трябва да направиш:

1. Да се освободиш от желанието си.

Да се освободиш или да пуснеш това, което искаш не означава да се откажеш от желанията си или че те не трябва да бъдат важни за теб. Означава да се освободиш от ПРОЦЕСА НА ПОСТИГАНЕ на желанията или начина, по който те ще станат реалност.

Когато се качиш на самолет, за да пристигнеш на желаната дестинация, нали не се опитваш да вършиш работата на пилота? Би ли поел контрола над самолета без да разбираш абсолютно нищо от управлението?

Най-вероятно не. Ще седнеш на седалката и ще изчакаш самолета да те заведе там, за където си тръгнал.

При Закона за привличането това е същото като да се опитваш да вършиш работата на Вселената (Бог, Източника, Създателя), влизайки в нейния кокпит взимайки контрола без да имаш и най-малката представа как нещата ще се случат по най-добрия начин.

Върши си твоята работа. А, твоята работа е да си избереш дестинацията и да задържиш визията докато пристигнеш. Останалото е работа на Вселената.

2. Да държш визуализацията независимо от реалността.

Най-трудната част идва когато действителността е точно обратната на желанията. Искаш да си намериш нова работа, а минаваш поредното неуспешно интервю, имаш огромно желание да имаш връзка, но никой не се интересува от теб, мечтаеш за финансова стабилност, а едвам свързваш двата края …

Пряк път към успеха обаче няма и независимо какво виждаш сега трябва да задържиш в главата си това, което искаш. Трябва да се освободиш от необходимостта да виждаш реализирани нещата веднага, трябва да се освободиш от необходимостта да знаеш как и кога ще се случат.

Всичко е въпрос на това да поставиш първо визията пред реалонстта, но много хора правят точно обратното. Те позволяват на реалността да диктува каква да бъде тяхната визия.

Като един истински създател обаче ти трябва да поставиш най-напред визията и да се освободиш от всичко, което й противоречи. С други думи – не обръщай внимание на това, което се случва около теб, рано или късно това, за което мислиш ще се материализира.

3. Да се освободиш от всичко, което противоречи на визията ти

И така, мечтаеш за изобилие, но нямаш пари дори да платиш следващата сметка. Какво да направиш?

Поглеждаш сметката и си казваш: „Нямам представа как ще се стане това, но ще стане. Аз ще задържа мисълта си за изобилие непоколебимо, а останалото е работа на Вселената.“

Можеш да визуализираш изобилието и да задържиш усещането за няколко секунди, а след това изцяло да се освободиш или да пуснеш желанието си. Така даваш енергията на Вселената. Оставяш пилота да управлява самолета до желаната дестинация.

Не продължаваш да питаш: „На правилния самолет ли се намирам?“, „Пилотът знае ли посоката?“, „Сигурни ли сте, че този самолет ще ме закара там, където искам?“, „Кога точно ще пристигнем?“

Това не е освобождаване. Да пуснеш желанието означава да позволиш на Вселената да те заведе там, където искаш.

Ако се върнем на примера за сметката – всеки път, когато се сетиш за нея просто предай отговорността на Вселената. Осъзнаваш, че начинът, по който ще се случат нещата не те засяга.

В началото може да правиш това по 100 пъти на ден (да се връщаш към проблема и да се тревожиш, а след това да светне лампичката и веднага да си казваш, че всичко е наред и Вселената работи по разрешаването му), но с времето и практиката ще свикнеш да получаваш нещата, които искаш без да се притесняваш за тях.

Помисли си за това, което искаш и след това изцло го забрави. Започни да мислиш за нещо съвсем различно. От време на време просто се подсещай, че желанието ти вече е на път към теб.

Ако умът ти започне да се притеснява, напомни още веднъж на себе си, че твоята работа е свършена и всичко, от което имаш нужда сега е да се наслаждаваш на „пътуването“.

Ако нещо в реалността ти напомни колко си далеч от целите си, не се поддавай на изкушението да бъдеш обезкуражен. Тази реалност е тук само, за да ти напомни за фокуса на твоите мисли, чувства, вярвания и нагласи в миналото, но не е необходимо вниманието ти да остане върху нея и да й позволи да определи бъдещето ти.

Затова, когато се натъкнеш на конфликт с твоята вътрешна визия, не приемай нещата твърде сериозно. Осъзнай, че това е твоето минало и сега имаш възможността да създадеш твоето бъдеще и след това пусни нещата.

Направиш ли го, наистина съвсем скоро ще видиш в живота си драстични промени, тези, за които винаги си мечтал.