Опра Унфри – най-уважаваната и влиятелна телевизионна водеща. 20 вдъхновяващи цитати:

Едва ли има човек, който не е чувал за Опра Уинфри и нейното популярно предаване – Шоуто на Опра Уинфри. То се появи преди 30 години на екрана и се превърна в най-гледаното шоу в цяла Америка.

Медийна личност, филантроп и актьор Опра и до днес продължава да вдъхновява и мотивира милиони хора по света да търсят щастието си и да управляват съдбата си.

Опра Уинфри доказва, че няма невъзможни неща, когато вярваш в себе си, в призванието си и не се страхуваш да запретнеш ръкави и да работиш здраво за постигане на целите си.

Опра е родена през 1954 г. като нежелано дете на двама тийнейджъри и оставена на грижите на баба си в малко градче в щата Мисисипи. Нерадостната й съдба продължава през цялото детство. Едва деветгодишна тя е изнасилена за първи път, а в последствие от тялото й се възползвали всички роднини от мъжки пол. Ражда дете едва 14 годишна, което в последствие умира. Не след дълго тя бяга от вкъщи и никога не се завръща.

Единственото добро нещо в ранната й възраст било, че баба й я научава да чете още от 3-4 годишна.

По-късно, през 1971 г. успява да влезе в държавния университет в Тенеси с пълна стипендия и започва път й към благополучието и славата.

Ето и някой от най-вдъхновяващите мисли на Опра Унфри за битките в живота и успеха:

1. Няма значение какво сте преживяли, откъде сте, кои са родителите ви – нито социалното или икономическото ви положение. Тези неща са без значение. Значение има само как избирате да обичате, как избирате да изразявате любовта си, чрез своята работа, чрез семейството си, чрез това, което сте избрали да дадете на света.

2. Дишай. Продължавай. И си напомняй, че този момент е единственото нещо, което със сигурност имаш.

3. Вярвам, че всяко едно събитие в живота се случва, за да ни даде възможност да изберем любовта пред страха.

4. Вие получават от живота това, за което ви стига куража да си поискате.

5. Има разлика между мисленето, че заслужавате да бъдете щастливи, и съзнанието, че сте достойни за щастие.

6. Разберете, че правото да изберете свой собствен път е свещена привилегия. Използвайте го.

7. Книгите бяха моят път към свободата. Научих се да чета на тригодишна възраст и скоро открих целия свят отвъд нашата ферма в Мисисипи, който чакаше да бъде завоюван.

8. Голямата тайна на живота е, че няма голяма тайна. Каквато и да е целта ви, можете да я постигнете, ако сте готови да работите.

9. Много хора искат да се возят с вас в лимузина, но вие търсете някой, който ще вземе автобуса с вас, когато лимузината се повреди.

10. Бъдете благодарни за това, което имате, и ще имате повече. Ако се съсредоточавате върху онова, което нямате, никога няма да имате достатъчно.

11. Най-голямото откритие на всички времена е, че човек може да промени своето бъдеще, просто като промени своето отношение.

12. Всеки ден ви дава шанса да поемете въздух, да захвърлите обувките и да потанцувате.

13. Това, което със сигурност знам, е, че каквото давате, ви се връща обратно.

14. Това, което Бог е предвидил за вас, се простира много по-далече отвъд всичко, което можете да си представите.

15. Има разлика между мисленето, че заслужавате да бъдете щастливи, и съзнанието, че сте достойни за щастие.

16. Продължавайте напред! Падайте. Светът изглежда по-различно от земята.

17. Мислете като кралица. Кралицата не се бои от провал. Провалът е само още един трамплин към величието.

18. Това, което със сигурност знам, е, че ако искате да имате успех, не бива да направите успеха своя цел. Разковничето е не да се безпокоите дали ще успеете, а вместо това да работите, за да станете забележителен – и успехът съвсем естествено ще последва.

19. Колкото повече хвалите и празнувате своя живот, толкова повече ще имате какво да празнувате в живота си.

20. Целият живот е енергия и ние я предаваме във всеки един момент.